Σταμπωτά δάπεδα

Τα σταμπωτά δάπεδα είναι μια από τις πιο συνηθισμένες και γνωστές επιλογές για εξωτερικά διακοσμητικά δάπεδα υψηλής αντοχής, καθώς προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών. Η απαράμιλλη αντοχή που τα διακρίνει σε συνδυασμό με το πραγματικά καλαίσθητο αποτέλεσμα, τα έχει κάνει ιδανική επιλογή για πλακοστρώσεις εξωτερικών χώρων με υψηλές απαιτήσεις και μεγάλες καταπονήσεις.

Το σταμπωτό δάπεδο είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ως βασικό υλικό το σκυρόδεμα C16/20 με πάχος 8-12cm, ενδυναμωμένο με ίνες πολυπροπυλενίου και με δομικό πλέγμα 15×15. Στη συνέχεια κάνουμε επίπαση, ρίχνοντας σκληρυντικές χρωματιστές σκόνες. Όταν το μπετόν φτάσει στο πλαστικό στάδιο, καλύπτεται με ειδική αντικολλητική σκόνη και εφαρμόζουμε τη διαδικασία σταμπαρίσματος. Μετά την ωρίμανση 48 ωρών του δαπέδου, χαράζονται αρμοί διαστολής περίπου ανά 20τ.μ. και πλένεται με πιεστική μηχανή με νερό, χωρίς υδροχλωρικό οξύ. Τέλος, όταν στεγνώσει, σφραγίζεται με ειδικό βερνίκι. Το σταμπωτό δάπεδο εφαρμόζεται σε δάπεδα μεγάλων απαιτήσεων, όπως σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια, χώρους στάθμευσης, αυλές, πυλωτές, εκθεσιακούς χώρους και γύρω από πισίνες. Σταμπωτό δάπεδο μπορούμε να εφαρμόσουμε χωρίς μπετόν σε πάχος 1-3cm με υλικά δύο συστατικών σε διάφορα χρώματα, που είναι αποδεκτό σε κάθε βάρος.

 

Το Σταμπωτό Δάπεδο είναι ένα σύστημα υψηλής αισθητικής, αδιάβροχο, ιδιαίτερα ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες, στις λιπαρές ουσίες, στα οξέα και στα άλατα.
Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή μακράς διάρκειας και χωρίς απαιτήσεις συντήρησης.

Εφαρμόζεται σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια, σαλόνια εκθέσεων πυλωτές, ράμπες, γκαράζ, εξωτερικό πισίνας, επισκευές ιστορικών κέντρων…

Tο  σταμπωτό δάπεδο είναι μονολιθικό σκυρόδεμα C16/20,  οπλισμένο με δομικό πλέγμα και ενδυναμωμένο με ίνες πολυπροπυλενίου (για την αποφυγή ριγματωσεων).

Το έτοιμο σκυρόδεμα διαστρώνεται και ευθυγραμμίζεται με σωστές κλίσεις. Το σκληρυντικό χρώμα απλώνεται σε δύο δόσεις, με τη μέθοδο της επίπασης, και γίνεται επιφανειακή επεξεργασία.

Όταν το σκυρόδεμα είναι στο πλαστικό στάδιο πήξεως γίνεται επίπαση της ειδικής αντικολλητικής σκόνης για να εμποδίσει το καλούπι να κολλήσει στο νωπό σκυρόδεμα στην διάρκεια του σταμπαρίσματος ,παρέχοντας ταυτόχρονα και τις επισκιάσεις της τελικής επιφάνειας του δαπέδου .

Αμέσως μετά, σταμπάρεται με το καλούπι που επιλέχθηκε .

Μετά από τουλάχιστον 48 ώρες κόβονται αρμοί διαστολής, η επιφάνεια πλένεται με 10% υδροχλωρικό οξύ και αφού καθαριστεί και στεγνώσει, εφαρμόζεται  εδικό βερνίκι το οποίο στεγανοποιεί την επιφάνεια του δαπέδου και την προστατεύει από λιπαρές ουσίες, σκόνη, κλπ. 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ 2018 FLOOR SERVICES 2018

Χρωματολόγιο

EnglishGreek